5 Nisan 2009 Pazar

Bayram değil, seyran değil; Fransa Nato'ya neden girdi?

Bir süredir, Fransa Nato'ya girme çalışmalarıyla gündeme geldi. Ermeni desteğini çekmesini istedik. Sonra Danimarka genel sekreterliğe soyundu, karikatürlerden dolayı özür dile dedik. Peki Nato, neden kıymete bindi?

Cevap: Rusya  ya da Çin ile savaş planı var.

Büyük ihtimalle olası savaş sonrasında ortada kalmama çabası var. Çünkü Nato, Rusya karşıtı kuruldu. Yaşanan ekonomik krizin asıl faktörü ise Çin. O halde Küresel güçler ya Rusya'ya ya da Çin'e savaş açmaya çalışıyor. Obama'nın son gezisinin perde arkası da bu olsa gerek!

Askerleri çekeceğini açıklayan ABD, Afkanistana kaydırma hazırlığı içinde. Görünen bu peki ya gerçek?

En son, Rusya Gürcistan'a girerek düşmanlarına göz dağı verdi. Diğerleri sıcak bir cevap vermedi. Cevabı, daha sonra başka bir nedenle vermeyi planladılar. Ermenistan konusunda yapılacak müdahale direkt kavga konusudur. Çünkü Ermenistan'ın esas destekçisi Rusya dır. Ermenistan'ın müdahale edilebilecek bir meselesi olarak'ta Karabağ gündeme gelebilir. Azerbaycan Karabağ'a girdiğinde Rusya Müdahal edecektir. Türkiye, bu işe katılınca olay Nato'nun konusu haline gelecektir. Askerlerini Trabzon üzerinden çekme planları sebepsiz değildir.

Eğer Davos çıkışı gerçekse, küresel güçlerin devamlı kullandığı medya'ya gerçek manada baskı yapan bir iktidar varsa, bu küresel güçler bu iktidarı devirmek isteyecektir. Ne kadar başarılı olursa olsun (Ecevit ve Kıbrıs Barış Harekatı) hiçbir iktidar bir savaş sonrasında iktidara devam edemez. Şüphesiz ki savaş ile sadece iktidarın yerine yenisini koymayı hedeflememektedir ancak taşın vuracağı diğer kuşlar arasında hükümet neden bulunmasın?

Kurtarma sırasında uzun zaman yanlış yerde aranan Muhsin Yazıcıoğlu, sağlığında değerli sayılmaz iken, medyada kahramanlaştırılınca   insan soruyu; acaba kasıt mı var? Bu sorunun cevabı yerine getirtilecek adaya bağlı. Eğer aday silik bir aday olursa, zaten seçilme şansı kısa vadede görülmeyen bir lider kazaran ölmüştür. Yok güçlü bir lider gelirse bu devrilmek istenen iktidarın yerine yedek lastik hazırlama planıdır ki o zaman kaza demek zorlaşır.

Bu bağlamda Nato da aktif görev alma gayretimiz de boş değildir. Aslında bu görev bizden istenen bir görevdir. Çünkü savaş Türk dünyasını yakından ilgilendirecek bir savaştır. Biz hiç görev almak istemiyoruz deseydik karlı çıkardık ama diyemezdik çünkü Azerbaycan'ı yalnız bırakamazdık. 

Mahallede bir kavga çıkacak...yakındır.