30 Ağustos 2010 Pazartesi

Pakistan'daki KaPeSeSe

Ramazan ayında sadaka verilmesi hep hoşuma giden bir insanı haldir. Bu paralara en çok ihtiyacı olanlar İstiklal Harbimiz zamanında bize destek veren Pakistan Halkıdır. Beni seven arkadaşlarımı selden evsiz kalmış açlık ve hastalıkla boğuşan bu halka destek olmaya çağırıyorum.

Ülkemizde de benzer bir sel felaketi var: Öğretmen atamaları...

Her konuda olduğu gibi bu konuda da çözüm önerilerim var.

1. Sınav tekrarlansın.
2. Tekrar öncesi ÖSYM kadrosunda yenileşmeye gidilsin. Giray BERBEROĞLU hocamızı ÖSYM'nin başında görmek isteriz.
3. ÖSYM bilgisayarları linux tabanlı hale getirilsin.
4. Öğretmen atamaları test tabanlı olmaktan çıkıp beceri ölçen bir duruma kavuşturulsun.
5. Kopya çekenler ömür boyu sınavlardan men edilsin.

ilk iki madde acil öneriler olup gecikmesi her dakika sorunu büyütecektir. Kaos yaşanırken çözüm çok keskin ve net olur. Bu durum için en doğrusu sınavın iptalidir.

Kopya çekenler soruların değerini değiştirmiştir. Dolayısıyla kopya çekenlerin sınavı iptal olunca tüm sıralama değişir.

"Siz kopya çekenler bunlardır" sonucuna soru kağıtlarını inceleyerek varamazsınız. Karalama olmadan cevaplanmış sorulara kopya muamelesi yapmak yeni mahkemelerin yolunu açar.

Uzun yıllardır önerdiğim "siber ordu" kurulmuş olsaydı bu sorun iki güne çözülürdü. Sorular mail yoluyla dağılıyor ve bu durumdan biz haberdar olamıyoruz...Yazık.

Pakistan'daki yaralar yardımlarla sarılabilse de kopya maillere itibar eden binlerce öğretmen adaylarının gösterdiği kokuşmuşluğun sıkıntısı, zorluğu daha büyüktür.