2 Eylül 2009 Çarşamba

Söylüyormuş gibi...

Çanakkale Korosu'nun faaliyeti sonrası bir hatıra. Fotoğrafta ayaklarım görünmüyor çünkü o zaman siyah ayakkabım yoktu ve ayağımda yaz kış çıkarmadığım botum vardı.

Öğrencilik yıllarımda katıldığım Cumhuriyet Korosu'nun bir etkinlik anı. Şimdi okuyucular hataya kapılıp sesimin güzel olduğunu ve tüm korolara çağrıldığımı düşünmesin. Soyadım Bülbül olabilir ama sesim güzel değildir. Bu tip organizasyonlarda öğrenci gerekir ve tanıdık öğrenciler seçilir. Sesiniz nasıl olursa olsun araya karışır.

Matematik öğretmenimiz Cevdet Aydın, Tarih Hocamız Nurhan Aydın ve Sanat Güneşimiz Murat Akçelik bu koronun oluşturulmasında görevlendirilmişti. Müzik hocamız Murat hoca öğrencilerin sesini dinliyordu. Sıra bana geldi ve olur olur diyerek kabul ettiği diğer öğrencilerin aksine "olmaz" diyerek koradan çıkarmak istedi. Benim dışımda 3-5 arkadaş daha çıkacak olunca Matematikçimiz "Ne yapıyorsun hocam biraz kalabalık görünsün" dedi ve bizi arkaya aldı. Çalışmalar sonunda murat hocanın bizden bir isteği vardı....
"çocuklar, söylemek zorunda değilsiniz...Söylüyor gibi yapabilirsiniz."